Correctie & redactie


 

“Wat is het verschil tussen correctie en redactie?”, hoor ik je al denken. Dat zal ik je even haarfijn proberen uit te leggen.

 

Redactie gaat niet enkel om het verbeteren van je tekst op spelling- en grammaticafouten. Dankzij mijn opleiding in de Bedrijfscommunicatie kan ik je tekst ook corrigeren op stijlvlak: heb je de juiste schrijfstijl gebruikt om je boodschap op de gewenste manier bij jouw doelgroep over te brengen? Dat is niet zo eenvoudig als het klinkt. Laat het dus beter aan een professional over. Ik ga na of je tekst logisch in elkaar zit, vul inhoud aan waar nodig, schrijf een introductie of slot, verander de volgorde van je alinea’s en zorg er kort gezegd voor dat je lezers begrijpen wat je hen wil vertellen. 

 

Heb je echter zelf een vlotte pen en ben je zeker van je stuk op inhoudelijk vlak? Heb je geen zin om je met de details bezig te houden? Dan volstaat een eenvoudige correctieronde voor jou vast en zeker. Want zeg nu zelf: hoe jammer zou het zijn als de inhoud van je boodschap verloren gaat doordat je lezers struikelen over dt-fouten of andere spelfouten? Hier komt mijn perfectionistische kantje helemaal van pas!

 

Vraag alvast een offerte op maat aan, en dan kunnen we samen aan de slag!